Gecancelde Boba Fett film was bijzonder heftig

News
vrijdag, 30 juni 2023 om 10:00
Hoewel het aantal regels tekst die Boba Fett spreekt in de originele Star Wars-trilogie op één hand te tellen is, is de premiejager bijzonder populair geworden. Hij heeft nu zijn eigen Disney+ serie en er was zelfs ooit een film in ontwikkeling. Het blijkt nu dat die film misschien wel iets te heftig was voor Star Wars.
Na Indiana Jones and the Dial of Destiny mag schrijver en regisseur verder met een andere Lucasfilm-franchise, namelijk Star Wars. Maar het is niet de eerste keer dat Mangold is gevraagd om in dat universum te werken. Ooit was hij bezig met een film over Boba Fett die uiteindelijk nooit gemaakt is.
Het project werd stilgelegd nadat Solo: A Star Wars Story een commerciële flop was en Lucasfilm kansen zag om spin-offs in Disney+-series te veranderen. Maar Mangold vertelt in de podcast Happy Sad Confused dat hij tijdens het schrijven van de Boba Fett-film sowieso begon te twijfelen of hij wel gemaakt zou worden. De film was namelijk nogal heftig.

Boba Fett van James Mangold te erg voor Star Wars

Mangold laat namelijk weten dat zijn script voor Boba Fett een soort spaghetti-western was die tegen de Amerikaanse R-rating aanschuurde. De R-rating is doorgaans weggelegd voor films met veel bloederig geweld of andere expliciete beelden. Mangold vermoedt dat dat idee Lucasfilm de stuipen op het lijf had gejaagd, helemaal omdat de toon van de film die hij in gedachten had bijna niet meer voelde als een universum waarin ook Baby Yoda en andere kindvriendelijke Star Wars konden bestaan.
Mangolds nieuwe Star Wars film zal waarschijnlijk wat minder heftig zijn. Het is zijn taak om een film te schrijven over het begin van de Jedi en de oorsprong van de Force. De kans dat dat verandert in een gewelddadige western is klein.

Populair Nieuws