Amazon Prime Video maakt gewilde features duurder

News
woensdag, 14 februari 2024 om 8:00
amazonprimef1587228308
Streamingdiensten verhogen met enige regelmaat hun prijzen en komen steeds vaker met adverntenties. Ook Amazon heeft dat geïntroduceerd, op een manier die veel klanten enigszins tegen de borst stuit. Bovendien blijkt nu dat sommige gewilde features van de dienst duurder worden.
Sinds een paar weken zijn er in sommige landen advertenties op Amazon Prime Video. In tegenstelling tot Netflix, dat de advertenties toont in een nieuwe, goedkopere abonnementsvorm, heeft Amazon ze geïntroduceerd in het oude abonnement en een duurder reclamevrij-abonnement gemaakt. Bovendien blijkt het dat er ook features naar het duurdere abonnement verhuizen.
De site 4KFilme merkte namelijk op dat Dolby Vision HDR en Dolby Atmos surround sound niet meer beschikbaar zijn op de goedkopere variant van Prime Video. Aan The Verge bevestigt Amazon dat dat geen fout is. Deze features zijn voortaan alleen te gebruiken met het reclamevrije abonnement.

Wat biedt Prime Video in plaats van Dolby Vision en Dolby Atmos?

Het abonnement met reclame beschikt nog wel over HDR en surround sound. Maar Dolby Vision wordt ingeruild voor HDR10 en voor surround sound biedt de goedkope versie van Prime Video nu Dolby Digital 5.1. Beide zullen voor veel mensen volstaan, maar zijn wel minder dan wat het duurdere abonnement krijgt.
Alle veranderingen bij Prime Video vallen niet goed bij gebruikers. Er is zelfs een rechtszaak tegen Amazon aangespannen. Klanten die een jaarabonnement hadden afgesloten vóór de introductie van advertenties vinden namelijk dat ze voor de duur van dat abonnement reclamevrij moeten kunnen blijven kijken. Maar Amazon vraagt deze klanten evengoed om te betalen voor het duurdere abonnement als ze zonder reclame willen kijken.