Waar kijken mensen meer naar uit: de Switch 2 of de PS6?

Article
vrijdag, 15 maart 2024 om 17:00
gamingf1709198519
Het regent geruchten in de game-industrie. De vraag is: waar zit de XGN redactie momenteel meer op te wachten, de nieuwe PlayStation of de nieuwe Switch? Lees je mee?

Chris

Voor mijn gevoel is de PS5 generatie nog maar net begonnen en moet de hardware nog ten volle benut gaan worden. De PS6 mag daarom nog wel even wachten. Wel word ik warm van de PS Portal en dan vooral wat dat voor een mogelijke PS5 Portable zou betekenen. Volgens geruchten zou Sony daar stevige interesse in hebben en mogelijk zelfs al aan werken. Nou, laat maar komen!
De Switch daarentegen is wel degelijk aan het eind van zijn latijn en een flinke upgrade naar wat meer huidige hardware zou erg welkom zijn. Nu staat Nintendo bekend om zijn innovatieve uitspattingen, maar zolang de Switch 2 backwards compatible is en 3rd parties de mogelijkheid geeft hun game makkelijker op de Nintendo hardware weet uit te brengen, ben ik zeker in de markt.
Ik laat me dus graag verrassen door de nieuwe ideeën uit Japan!

Marcus

Het zal niemand verbazen, maar ik kijk meer uit naar een Switch 2. Dat is niet alleen omdat ik graag Nintendo-games speel, maar ook omdat de PS6 nog heel erg toekomstmuziek is. Ja er zijn vrij recente geruchten over de volgende PlayStation-console, maar die zijn ook vrij nietszeggend. Dat AMD de chipset maakt is niet iets waar we veel uit af kunnen leiden. Zelfs met uitstel naar 2025 is de Switch 2 een stuk dichterbij, zoals ook is te merken aan berichten over de specificaties en features.
Nintendo heeft een nieuwe console momenteel ook harder nodig, als je het mij vraagt. De PS5 mag dan volgens Sony in de tweede helft van zijn leven zitten, maar ik heb nog niet het idee dat hij ouderdomsverschijnselen vertoont. De Switch daarentegen krijgt steeds minder third-party support en games die wel komen leveren flink in. Ze worden duidelijk geport omdat er een groot Switch-publiek is en niet omdat de Switch een net zo mooie ervaring kan leveren als andere consoles. Nintendo zelf haalt nog iets meer uit de hardware, maar ik denk dat ook first-party onderhand flinke stappen kan zetten met nieuwere hardware.

Ralph

Ik kijk zelf meer uit naar de Switch 2 en dat komt voornamelijk door recente uitspraken van PlayStation. De nieuwe voorzitter wil namelijk een grotere focus op PC, nadat Helldivers 2 het met een gelijktijdige release op de PS5 en PC erg goed heeft gedaan. En aangezien PC mijn eerste liefde blijft, heb ik misschien helemaal geen PlayStation 6 nodig in de toekomst. Nintendo blijft alleen wel interessante titels ontwikkelen voor zijn eigen consoles, die niet op PC uitkomen. En dat heb ik ook gemerkt met de huidige generatie aan consoles. Want waar de Switch regelmatig aan gaat voor een potje Mario Kart 8 of The Legend of Zelda, heb ik mijn PS5 de laatste maanden niet meer aangeraakt.

Arran

Ik ben wel toe aan een Switch 2. Niet omdat ik de games daarop leuker vind, maar omdat de performance nu wel echt karig wordt. De PS5 en xbox Series zijn zoveel krachtiger dat het steeds moeilijker wordt de Switch op te pakken. Daarom vind ik ook dat de Sony console echt nog niet aan vervanging toe is. Alles loopt lekker en ziet er schitterend uit.

Populair Nieuws