Schandalig gedrag Italiaanse fans in Monza tegen Verstappen en zijn supporters

News
maandag, 12 september 2022 om 14:30
podium f1 gp italie 2022f1662983113
In de Formule 1 duiken er steeds meer rotte appels op tussen de echte fans. Ook op Monza waren er Italiaanse fans die schandalig gedrag vertoonden tegenover Max Verstappen en zijn supporters.
De Grand Prix van Italië staat altijd bekend om de passie die de Italiaanse fans laten zien. Elk jaar staat er een zee van rood om het circuit heen, net zoals dat in Zandvoort het geval is met de Oranje fans. Helaas slaat de passie alleen door en wordt er wangedrag vertoond door de fans.
Na afloop van van de Grand Prix van Italië werd Max Verstappen verwelkomd met boegeroep tijdens de interviews en de podiumceremonie. Maar op de tribunes gingen die Italiaanse fans nog een stuk verder dan dat. Zo bleef het boegeroep en fluiten ook doorgaan tijdens het Nederlandse volkslied, terwijl iedereen dan juist stil hoort te zijn.
Daarnaast werden er op de tribunes onsmakelijke spreekkoren georganiseerd. Zo waren er fans aan het zingen dat de moeder van Verstappen ‘een hoer’ is. Andere Ferrari-aanhangers waren ondertussen supporters van Verstappen aan het belagen, totdat ze hun Red Bull Racing-pet af zouden doen.

Meer wangedrag in de Formule 1

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat fans zich misdragen. In Oostenrijk zouden er bijvoorbeeld vrouwen zijn belaagd door Nederlandse fans, omdat ze merchandise van Lewis Hamilton aan hadden. Het gedrag van de ‘supporters’ werd destijds sterk afgekeurd door Verstappen.
Later tijdens de Grand Prix van Hongarije ging het weer mis. Toen waren er fans die de pet van Hamilton in brand staken. Ook toen waren er harde woorden van de regerend wereldkampioen.