Nieuwe Assassin’s Creed games volledig next-gen

News
maandag, 12 september 2022 om 14:00
assassins creed codename redf1662967016
Het wil met de PS5 en Xbox Series X-generatie niet echt opschieten voordat games de vorige generatie echt achter zich laten. Maar we zien het langzamerhand gebeuren. Ubisoft geeft nu aan dat het einde van Assassin’s Creed op PS4 en Xbox One in zicht is.
Ubisoft heeft onlangs veel uit de doeken gedaan over de toekomst van Assassin’s Creed. Zo is Mirage officieel uit de doeken gedaan en is er een game aangekondigd die zich in feodaal Japan afspeelt. We kunnen bovendien een technologische sprong verwachten, want Ubisoft is van plan de vorige console-generatie achter zich te laten.
Dat laat het Assassin’s Creed-baas Marc-Alexis Cote weten tegenover VGC. Assassin’s Creed Red en Hexe laten waarschijnlijk nog even op zich wachten en dat betekent ook dat de games niet meer naar PS4 of Xbox One komen. Cote vertelt dat er een duidelijke verandering komt in technologie en gameplay terwijl de serie “volledig next-gen” wordt.
Een belangrijk doel is om de wereld dynamischer te laten voelen. Cote wil dat de wereld zich om je heen verandert en dat je bijvoorbeeld ook slijtage kunt zien aan de spullen die je in de game bij je hebt. Cote geeft aan dat hij dat veel interessanter vindt dan alleen maar betere graphics.

Is Assassin’s Creed Mirage ook niet meer voor PS4 en Xbox One?

Overigens is niet elke toekomstige Assassin’s Creed alleen voor next-gen consoles. De eerstvolgende game, Assassin’s Creed Mirage, is gebaseerd op Valhalla en kan dus nog uitkomen voor PS4 en Xbox One. Vanaf Assassin’s Creed Red is het gedaan met de vorige generatie.