‘Samsung smartphones stappen van Google af’

News
maandag, 17 april 2023 om 14:00
samsung galaxy s23f1675337332
Google zit met de handen in het haar over een potentiële verandering bij Samsung. Het bedrijf zou namelijk overwegen om een andere zoekmachine de standaard te maken op smartphones. Er wordt gedacht aan Google’s grote concurrent Bing.
Op de meeste smartphones is Google de standaard zoekmachine. Helelmaal op telefoons die op Android draaien kun je nauwelijks om de verschillende apps en diensten van Google heen. Android is per slot van rekening zelf een Google product.
Maar er komen weer nieuwe onderhandelingen aan over welke zoekmachines de standaard worden op welke smartphones. Samsung zou daarbij overwegen om over te stappen op Bing, meldt The New York Times. Voor Google is dat slecht nieuws, want Samsung is één van de grootste smartphone-merken. Als trouwe Samsung klanten ineens Bing gaan gebruiken loopt Google veel inkomsten mis.

Stapt Samsung over op Bing vanwege AI?

Samsung heeft de laatste jaren juist veel samengewerkt met Google, bijvoorbeeld voor het besturingssysteem van de Galaxy Watch, dus de overstap naar Bing zou een opvallende zet zijn. Mogelijk heeft het iets te maken met AI, iets waar veel zoekmachines zich tegenwoordig mee bezig houden. Bing was Google voor met een werkende AI chatbot.
Deze chatbots geven antwoord op vragen van gebruikers in natuurlijke taal. Inmiddels heeft Google er ook één, waarvan de uitrol naar gebruikers ook is begonnen. Overigens hadden zowel de chatbot van Bing als die van Google aanvankelijk de nodige problemen.