‘Apple geeft AirPods grote nieuwe feature’

News
maandag, 13 maart 2023 om 13:30
technology 3068617 1920f1615385383
Met elke release van Apple-hardware is het altijd weer de vraag wat voor features het nieuwe apparaat krijgt. Met zoiets als de AirPods lijken de mogelijkheden misschien niet heel uitgebreid, maar Apple zou wel degelijk grote plannen hebben. Die worden zelfs al binnen een jaar of twee uitgevoerd.
De Apple Watch biedt allerlei gezondheidsfuncties, zoals het meten van je activiteit, slaap en hartritme. Met de AirPods wil Apple ook gezondheidsfuncties gaan bieden, zo meldt Mark Gurman van Bloomberg. Binnen een jaar of twee moeten de oortjes de mogelijkheid hebben om gehoordata te krijgen.
Dat is een wat vage omschrijving, maar waar het op neer komt is dat de AirPods mogelijk kunnen gaan dienen als een soort gehoorapparaten. Momenteel kun je al de stem van een gesprekspartner versterken, of audio ontvangen die je iPhone opneemt. Maar die functies kunnen een gehoorapparaat niet vervangen.
In welke mate de nieuwe functies dat wel kunnen zal moeten blijken. Wel heeft Apple vor de beoogde functies goedkeuring nodig van de FDA, een Amerikaanse gezondheidsautoriteit. Het lijkt dus inderdaad de bedoeling om in ieder geval tot op zekere hoogte een gehoorapparaat te kunnen vervangen.

Nog meer gezondheidsfeatures voor AirPods

Gezondheidsfuncties van de AirPods hoeven zich overigens niet te beperken tot het gehoor. Er zijn bijvoorbeeld al een paar jaar geruchten dat de AirPods in de toekomst gebruikt kunnen worden als oorthermometer. Dat had destijds weinig prioriteit, maar wellicht komen deze functies nu ook snel.