Samsung Galaxy Watch 4 krijgt eindelijk veelgevraagde functie

News
woensdag, 09 februari 2022 om 13:00
samsung galaxy watch 4f1633355563
De Samsung Galaxy Watch 4 krijgt eindelijk ondersteuning voor Google Assistent. Al een flinke tijd wachten gebruikers totdat deze functie geïmplementeerd wordt, en deze tijd is eindelijk aangebroken. Er komen daarnaast ook een aantal andere functies naar de smartwatch.
In de komende maanden krijgen de Samsung Galaxy Watch 4 en Samsung Galaxy Watch 4 Classic ondersteuning voor Google Assistent. Via een software update wordt de assistent geïmplementeerd. Daarna kunnen gebruikers dus kiezen tussen twee assistenten, Bixby of Google. Momenteel is alleen de assistent van Samsung zelf beschikbaar, terwijl veel gebruikers de voorkeur geven aan Google Assistent. Al sinds de lancering van de Samsung Galaxy Watch 4 werd er dan ook al gevraagd om de toevoeging ervan.
Binnenkort komt er ook een update naar het horloge waarmee andere functies worden toegevoegd. Zo kan je muziek streamen via de YouTube muziek app en worden er dankzij de Google Play Store meer apps beschikbaar gemaakt.
Vanaf 10 februari komen er ook een aantal nieuwe gezondheidsfuncties naar de geprezen smartwatch. Zo komt er een body composition-functie, waarmee gebruikers hun gewicht en vetpercentage accuraat kunnen bijhouden in de Samsung Health-app. Ook komt er een nieuwe functie voor intervaltraining naar het horloge. Gebruikers kunnen bepaalde cijfers en doelen aangeven waarop het horloge automatisch een training kan samenstellen. Ook komt er een ondersteuning voor de app Centr, een fitness app die gemaakt is door Chris Hemsworth.

Samsung maakt zich sterk voor het plastic probleem

Naast het bijhouden van haar software is Samsung ook bezig om de aarde bij te houden als het aankomt op het plastic probleem. In een blogpost heeft het bedrijf laten weten dat zij gerecyclede visnetten gaan verwerken in hun nieuwste producten. Het is een kleine eerste stap naar een betere wereld, dus het is te hopen dat meer bedrijven het voorbeeld van Samsung gaan volgen.
Het Zuid-Koreaanse bedrijf is daarin overigens niet de enige. Google maakt bijvoorbeeld de officiële hoesjes van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro namelijk ook gedeeltelijk van gerecyceld plastic uit visnetten.

Populair Nieuws