Goedkoopste Steam Deck blijkt verrassend snel te zijn

News
woensdag, 09 februari 2022 om 12:30
steam deck valve close upf1628604674
Een dure console betekent niet altijd dat het ook een aanzienlijk betere console is. Dat heeft Steam Deck maar weer eens mooi bewezen. Uit een test blijkt dat de laadtijden op de goedkoopste versie van Steam Deck bijna net zo snel zijn als op de duurste versie.
De goedkoopste Steam Deck wordt geleverd met 64 GB aan interne opslag en runt alle games op een micro SD. Hoewel dit als een wereld van verschil klinkt vergeleken met de duurste Steam Deck, die 512 GB heeft en runt op een SSD, lijken de verschillen toch erg mee te vallen. Dit blijkt uit een test die YouTubers Linus Tech Tips en The Phawx gedaan hebben. Deze twee content creators kregen voor de launch uit een Steam Deck en konden zo de nodige tests doen.
Uit de test van The Phawx blijkt dat de laadschermen voor games nagenoeg hetzelfde zijn tussen de micro SD versie en de SSD versie. Het aantal games waarop de YouTuber dit kon uitproberen was nog wel beperkt, maar de laadschermen van Dead Cell en Street Fighter V zijn met een micro SD nagenoeg hetzelfde als met een SSD. De langste vertraging was bij deze games twee seconden. De langste vertraging bij de games Ghostrunner en Portal 2 was 17 seconden, wat nog steeds geen enorm verschil is. Het valt dus reuze mee hoeveel minder snel de goedkopere Steam Deck is.

Wat zijn nadelen van de goedkoopste Steam Deck?

De goedkoopste Steam Deck blijkt een prima instap console te zijn voor mensen die willen beginnen met gamen. Deze versie heeft een micorSD van 1TB die in het apparaat zit en presteert nagenoeg hetzelfde als de duurste Steam Deck. Er zijn ook nadelen aan Valve's nieuwe gaming-machine. Je moet bijvoorbeeld goed oppassen op welke settings je speelt, anders is de batterij van een Steam Deck namelijk in no-time leeg.
We kunnen snel met Steam Deck aan de gang. De eerste levering is namelijk op 25 februari.