Samsung gaat wat aan het plastic probleem doen

News
maandag, 07 februari 2022 om 16:00
samsungf1621242730
Plastic is een wereldwijd probleem geworden. Hoewel het een ontzettend handig materiaal is, hebben we er flinke moeite mee om er vanaf te komen. De oceanen kennen al hele eilanden vol plastic, en Samsung gaat daar wat aan doen.
Samsung laat in een blogpost weten dat zij plastic gaan recyclen in de aankomende producten. Op 9 februari krijgen we de eerste producten te zien die deels gemaakt zullen zijn van plastic uit de oceaan. Samsung is nog erg onduidelijk over deze nieuwe stap en het is nog niet bekend welke onderdelen van dit gerecyclede plastic zullen worden gemaakt. Toch is het fijn om te zien dat een groot bedrijf als Samsung begonnen is met het nemen van kleine stappen naar een betere wereld.
Volgens de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties raken er jaarlijks zo een 640.000 visnetten verloren in de verschillende oceanen die onze wereld kent. Deze netten zijn schadelijk voor al het leven in de onderwaterwereld en daar wil Samsung wat aan doen. Het doel is om deze visnetten te verzamelen en te hergebruiken in Samsung-producten. “Het is een eerste stap in het schoonhouden van onze oceanen”, aldus Samsung.

Steeds meer bedrijven streven naar duurzaamheid

Steeds meer bedrijven streven naar een schonere wereld. Ook Nokia is bezig om afval te verminderen, door telefoons te ontwikkelen die ontzettend lang meegaan. Onlangs mochten wij een review maken van de Nokia XR20, een telefoon die niet kapot te krijgen is. Deze smartphone is gebouwd zodat je hem kan laten vallen, of er koffie overheen kan morsen zonder dat het de telefoon beschadigt. Een telefoon die langer meegaat zorgt ervoor dat er minder afval ontstaat. Een ander telefoon merk dat ernaar streeft is de FairPhone.

Populair Nieuws