Top 5 beste smartwatches van 2021

Article
zaterdag, 01 januari 2022 om 18:00
amazfit gts 2 minif1633355909
We gaan over van 2021 naar 2022 en dat betekent dat het tijd is om terug te kijken naar wat het afgelopen jaar ons allemaal heeft gebracht. Dit zijn de top 5 beste smartwatches die we in 2021 hebben mogen verwelkomen!

5. Amazfit GTS 2 Mini

Smartwatches zijn normaliter relatief dure apparaten. Voor een slim horloge zal je dan ook al vaak een paar honderd euro moeten neerleggen, helemaal als je één van de premium modellen in huis wil halen. Gelukkig zijn er ook smartwatches die aanzienlijk goedkoper zijn.
Eén van de beste voorbeelden daarvan is de Amazfit GTS 2 Mini. Het bedrijf heeft al vaker betaalbare smartwatches gemaakt, maar de GTS 2 Mini is al helemaal een koopje als je ziet wat je allemaal krijgt voor de prijs.
Het apparaat heeft namelijk een 1,55 inch AMOLED-scherm, met verschillende sensoren in de behuizing. Zo kan de smartwatch je hartslag monitoren, je slaapritme bijhouden en natuurlijk je dagelijkse hoeveelheid stappen tellen. Daarnaast kan je je smartphone notificaties ontvangen inzien en hoef je de Amazfit GTS 2 Mini niet vaak op te laden. Met een accuduur van maar liefst 14 dagen kan je namelijk de smartwatch elke nacht om je pols houden.
garmin venu 2f1633355819

4. Garmin Venu 2

Als je veel sport, dan zal de naam Garmin waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Het techbedrijf richt zich namelijk vooral op fitness trackers, maar is een paar jaar geleden ook in de smartwatchmarkt gedoken.
Dit jaar is het bedrijf gekomen met de Garmin Venu 2, waarbij de focus nog steeds veel op sporters ligt. Zo kan de smartwatch een ‘Health Snapshot’ maken, waarbij in twee minuten meerdere belangrijke gegevens worden getest, zoals je hartslag, stress en ademhaling. Daarvoor zitten natuurlijk de nodige sensoren in de Venu 2. Met het apparaat kan je ook al je workouts bijhouden, je eigen workouts in elkaar zetten en je laten inspireren om andere oefeningen te doen.
Daarnaast heeft de Garmin Venu 2 natuurlijk ook de features die je van een smartwatch mag verwachten. Zo kan je al je notificaties van je smartphone inzien, je muziek laten afspelen en contactloos betalen. De ideale smartwatch dus voor sporters, maar die ook in het dagelijkse leven goed van pas komt en dus een mooie plek verdiend in onze lijst van beste smartwatches van 2021.
huawei watch 3f1633355728

3. Huawei Watch 3

Huawei is één van de eerste bedrijven die is gekomen met een smartwatch. Destijds werkte het Chinese bedrijf nog samen om Wear OS zo goed mogelijk te integreren in het apparaat, maar later heeft Huawei haar eigen besturingssysteem ontworpen.
De Huawei Watch 3 is de eerste smartwatch die draait op weer een ander besturingssysteem, Harmony OS om precies te zijn. Dat betekent dat het nieuwe slimme horloge van Huawei eindelijk weer écht een smartwatch is. Zo heb je een heel scala aan apps om te gebruiken en kan je de interface aanpassen naar eigen smaak. Ook kan je door alle apps en menu’s scrollen, of het volume van je muziek aanpassen, dankzij een draaibare kroon.
De nieuwe smartwatch van Huawei behoudt daarnaast alle health features van de voorgaande modellen. Zo zitten er sensoren in het apparaat die je hartslag kunnen meten, evenals de temperatuur van je huid en het zuurstofgehalte in je bloed. De accuduur is wel iets achteruit gegaan ten opzichte van haar voorganger, maar met een accuduur van drie dagen kan je alsnog goed vooruit.
apple watch series 7 revealf1633698682

2. Apple Watch Series 7

Al vanaf het eerste moment is Apple een grote speler geweest op het gebied van smartwatches en elk jaar weet de techgigant indruk te maken met haar nieuwe modellen. En dat is in 2021 niet anders.
Voor de Apple Watch Series 7 heeft Apple gekozen voor een groter scherm dan haar voorgangers. Zo is het display twintig procent groter geworden, mede dankzij de veel dunnere schermranden. Het zorgt voor een strak geheel, waardoor je nu bovendien ook kan typen op het scherm, in plaats van alleen tekst in te spreken.
Helaas is de accuduur van de Apple Watch nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Na anderhalve dag zal de batterij leeg zijn, wat betekent dat je je horloge weer aan de oplader moet hangen. Gelukkig gaat het opladen nu sneller dan ooit, waardoor dat probleem iets kleiner is geworden.
Op het gebied van hardware is er niet heel veel meer veranderd ten opzichte van de al uitstekende Apple Watch Series 6. Daardoor neemt de smartwatch van Apple dit jaar niet de koppositie in, maar mag het nog steeds trots zijn op een zeer mooie tweede plek.
samsung galaxy watch 4f1633355563

1. Samsung Galaxy Watch 4

Als je de beste smartwatch voor Android smartphones in huis wil halen, dan moet je wat ons betreft bij Samsung zijn. Dat is veel andere jaren niet anders geweest, maar met de Samsung Galaxy Watch 4 heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf echt een homerun geslagen.
Voor de nieuwe smartwatch heeft Samsung samengewerkt met Google om een nieuwe versie van Wear OS te maken, die het beste van het oude Wear OS en Tizen OS combineert. Het resultaat mag er zeker zijn en biedt een heel scala aan opties via apps die gemakkelijk te downloaden zijn. Ook kan je snel door alle apps heen scrollen via een virtuele rotating bezel.
De Galaxy Watch 4 heeft daarnaast een prachtig AMOLED-scherm en genoeg functies om je lichaam gezond te houden, ondanks dat Samsung de ‘Active’ benaming heeft laten vallen. Zo zit er een hartslagmeter in het apparaat, een GPS, een bloeddrukmeter en een ECG-scan. Voor die laatste twee opties heb je alleen wel een Samsung smartphone nodig. Tel daar een accuduur van drie dagen bij op en het is duidelijk waarom de Galaxy Watch 4 de topplaats heeft gekregen in onze top 5 beste smartwatches van 2021.