‘Apple draait controversieel besluit terug voor iPhone 16’

News
donderdag, 21 december 2023 om 12:30
iphone 15 pro max 3f1696191211
Apple komt jaarlijks met nieuwe chipsets voor apparaten, waaronder natuurlijk de iPhone. Maar de afgelopen twee jaar heeft Apple het basismodel van de iPhone niet de nieuwste chip gegund. Maar mogelijk wordt dat volgend jaar weer anders.
De nieuwe iPhone krijgt helaas niet altijd meer de nieuwste chip. In de line-ups van de iPhone 14 en 15 was de nieuwste chipset namelijk voorbehouden aan de Pro-modellen. Met name de iPhone 14 kreeg daarom veel kritiek, omdat het standaardmodel nauwelijks anders was dan de iPhone 13.
Maar MacRumors heeft informatie ontvangen die suggereert dat dit onderscheid tussen de standaard- en Pro-modellen volgend jaar weer weg is. In de code van een vroege versie van iOS 18, het besturingssysteem dat tegelijk met de volgende iPhone uitkomt, is namelijk te zien dat alle telefoons in de line-up een nieuwe chip gebruiken. Dat wil alleen nog niet zeggen dat ze exact hetzelfde zijn.
Apple kan namelijk ook verschil aanbrengen in de chips, terwijl ze toch allebei als een nieuwe chip worden gepresenteerd. In plaats van A17-chips in de Pro-versie en A16-chips in de standaard iPhone, zoals bij het huidige model, zou je dan een A18 en A18 Pro-chip kunnen zien in de iPhone 16. Apple gebruikt vergelijkbare chipnamen voor de Apple Silicon-chips die in bijvoorbeeld Macs worden gebruikt.

iPhone 15 Pro-feature mogelijk op elke iPhone 16 te vinden

Hoewel het nog maanden duurt voor de iPhone 16 verwacht wordt, beginnen de geruchten al binnen te stromen. Zo werd onlangs gemeld dat de actieknop van de iPhone 15 Pro volgend jaar ook op standaardmodellen te vinden is. Apple zal ongetwijfeld alsnog een manier vinden om de iPhone 16 Pro te onderscheiden van de standaardversie.

Populair Nieuws