Rusland verliest nog een streamingdienst

News
maandag, 14 maart 2022 om 15:00
blog header image 4f1647259861
Vorige week maakten Netflix en Amazon bekend dat hun streamingdiensten niet langer beschikbaar zijn in Rusland. Nu komt daar nog een streamingdienst bij, namelijk anime-streamingdienst Crunchyroll.
Crunchyroll-eigenaar Sony Pictures Entertainment (SPE) liet eerder al weten geen nieuwe films meer uit te brengen in Rusland. Dit betekent dat de Marvel-film Morbius, die voor 1 april op de planning staat, niet in de Russische bioscopen te zien zal zijn. Ook andere toekomstige films worden niet in het land getoond.
Sony meldt nu ook zijn home entertainment-releases, zoals Spider-Man: No Way Home, en alle tv-distributiedeals stop te zetten. Daarbovenop wordt dus ook Crunchyroll tijdelijk geblokkeerd.
In een email aan zijn werknemers, die Variety in handen heeft gekregen, schrijft SPE’s CEO Tony Vinciquerra het volgende:

‘’We staan achter de vele bedrijven over de hele wereld die hun bedrijfsactiviteiten in Rusland nu hebben stopgezet en steunen de humanitaire inspanningen die momenteel in Oekraïne en de omliggende regio plaatsvinden.’’

- Tony Vinciquerra

Abonnees niet in rekening gebracht

ComicBook meldt dat op de Russische website van Crunchyroll staat dat het ‘gedwongen is zijn werk in Rusland op te schorten’. Abonnees worden niet in rekening gebracht voor hun abonnementen terwijl de streamingdienst in het land geblokkeerd is.
Sony is ook eigenaar van anime-streamingdienst Funimation, die samengevoegd wordt met Crunchyroll. Deze dienst was al niet beschikbaar in Rusland, dus de boycot heeft hier geen invloed op.
Ook op gamegebied neemt Sony de nodige maatregelen. Zo werd de lancering van Gran Turismo 7 al geannuleerd en sloot het bedrijf vorige week de PlayStation Store.