PlayStation sluit Rusland volledig af inclusief PS Store

News
donderdag, 10 maart 2022 om 11:00
PlayStation heeft aangekondigd Rusland volledig buiten te sluiten van al haar diensten en producten. Dit doet Sony Interactive Entertainment, bovenliggend orgaan van PlayStation, in reactie op de oorlog die door Rusland werd gestart in Oekraïne. PlayStation roept op tot vrede in het binnengevallen land.
Op social media is via het PlayStation-account bekendgemaakt dat Sony Interactive Entertainment voor nu alles stillegt in Rusland. Dit betekent dat ook de PlayStation Store afgesloten wordt voor het Russische volk. Eerder werd de lancering van Gran Turismo 7 al geannuleerd voor het land.
Daar blijft het voor SIE niet bij. Ook wordt twee miljoen dollar gedoneerd aan de United Nations High Commissioner for Refugees and Save the Children (UNHCR) om slachtoffers van de oorlog te helpen. PlayStation sluit zich daarmee aan bij andere grote merken als Coca-Cola en McDonalds die eerder ook al de acties van Rusland veroordeelden.
Bekijk de tweet hieronder zelf.

Aankondiging buiten de State of Play

Opvallend is wel dat de aankondiging van Sony niet tijdens de State of Play van gisteravond kwam, maar kort na de uitzending. Om 23.00 uur Nederlandse tijd werd een korte show van 20 minuten met de focus op veel games uit Aziatische landen getoond. Dik een kwartier later kondigde het PlayStation-account de nieuwe maatregelen tegen Rusland aan.
Tijdens de State of Play zijn meerdere games aangekondigd en ook uitbreidingen van bestaande games. Zo krijgt Returnal een gratis co-op update en Survival-modus. De update staat al voor volgende week op de planning.