Tiny Tina’s Wonderlands krijgt crossplay op alle platforms

News
maandag, 14 maart 2022 om 15:30
tiny tinas wonderlands 2f1645549081
Binnenkort ligt Tiny Tina’s Wonderlands in de winkel. Mocht je deze game graag met vrienden willen spelen, dan hoef je niet af te stemmen op welk platform je de game koopt. De game heeft namelijk direct bij release crossplay op alle platforms, inclusief PlayStation.
Welk platform je gebruikt is al sinds jaar en dag een heikel punt bij liefhebbers van multiplayer games, zeker als je met vrienden wil spelen. Steeds meer games krijgen crossplay, maar het is helaas nog steeds niet de standaard. Maar Tiny Tina’s Wonderlands biedt het aan op alle platforms vanaf lancering, zo vertelt Gearbox-baas Randy Pitchford op Twitter.
Ook op PlayStation zal crossplay beschikbaar zijn. Dat is opvallend, want toen Borderlands 3 deze feature kreeg bleven PlayStation-eigenaren in de kou staan. Dat had mogelijk te maken met de kosten die PlayStation bij ontwikkelaars in rekening brengt om samen met andere platforms te kunnen spelen. Wat er nu anders is, is onduidelijk.

PlayStation crossplay ook mogelijk voor Borderlands 3

Het lijkt mogelijk dat ook Borderlands 3 crossplay krijgt op PlayStation. Op de vraag van een fan of deze game nu ook over verschillend platforms samen gespeeld kan worden, reageert Pitchford met een reminder dat dat al kan. De toevoeging van PlayStation ziet hij als onvermijdelijk.
Kort nadat Pitchford de crossplay voor Tiny Tina's Wonderlands aankondigde vroeg hij ook om geduld wanneer de game lanceert. Hij laat weten dat de functie aanvankelijk gepaard kan gaan met technische problemen.
Geen van de platforms zouden ontworpen zijn met crossplay in gedachten. Er is veel werk gedaan om het te laten werken, maar volgens Pitchford is het nog grotendeels onbekend terrein. Hij herinnert ons er bovendien aan dat een gelanceerde game niet te vergelijken is met gecontroleerde tests.