Rockstar krijgt opvallende GTA 6 sollicitatie

News
woensdag, 24 januari 2024 om 16:00
gta 6f1701953898
De eerste trailer voor GTA 6 onthulde eigenlijk nog niet bijzonder veel over de game. Wie bijvoorbeeld de belangrijkste rollen spelen in de game is nooit onthuld. Een opvallende figuur solliciteert nu om zijn stem in de game te krijgen.
De GTA 6 trailer kon vanzelfsprekend rekenen op de nodige reacties. Eén van de opvallendste was die van de zogenaamde “Florida Joker” (echte naam Lawrence Sullivan), die niet blij is dat hij als inspiratie lijkt te dienen voor een personage in de game. Eerder dreigde hij Rockstar daarom voor miljoenen aan te klagen.
Dat is tot dusver niet gebeurd, ook al is de datum waarop Sullivan dat zou doen nu gekomen en gegaan. Sullivan komt nu met een nieuwe eis: hij wil de stem inspreken van het personage dat op hem is gebaseerd. Sullivan vindt dat terecht, omdat hij naar eigen zeggen veel hype voor de game genereert.
Overigens wil Sullivan ook royalty's ontvangen voor de game en vraagt hij dat de rol van “zijn” personage flink wordt uitgebreid. Ondanks het nieuwe voorstel dreigt hij ook nog steeds met een rechtszaak. Nu zegt hij alleen dat hij dat niet wil doen, maar wel zal doen als het moet.

Kan de “Florida Joker” Rockstar aanklagen om GTA 6?

Het lijkt trouwens niet heel waarschijnlijk dat Sullivan veel kans maakt als hij Rockstar zou aanklagen. De trailer zit vol personages die gebaseerd zijn op echte mensen uit Florida, iets wat waarschijnlijk niet gedaan was als Rockstars juridische team daar problemen mee zag. Bovendien hebben anderen die Rockstar hebben aangeklaagd om vergelijkbare redenen, nooit gelijk gekregen.