Dungeons & Dragons krijgt nu ook een officiële VR-game

News
woensdag, 24 januari 2024 om 16:30
dungeons and dragonsf1703865627
Het universum van Dungeons & Dragons wordt de laatste tijd flink uitgebreid. Nu is ook nog eens aangekondigd dat er een officiële VR-game in ontwikkeling is.
De laatste jaren is Dungeons & Dragons enorm populair geworden. Dat komt mede door de opkomst van uitgebreide campagnes op Twitch en YouTube, met charismatische spelers. Met name Critical Role, met een cast aan beroemde stemacteurs, is een gigantisch succes en heeft zelfs gezorgd voor een serie op Amazon Prime.
Door het succes is Wizards of the Coast, het bedrijf achter Dungeons & Dragons, bezig geweest om de franchise verder uit te bouwen dan alleen de pen and paper game. Zo kwam er vorig jaar een grote film uit met onder andere Chris Pine, Michelle Rodriguez en Hugh Grant. In het verleden zijn er al eerder pogingen geweest om het van de grond te krijgen, maar zonder veel succes. Zo was de Dungeons & Dragons-film uit 2000 juist een gigantische flop.
Door de uitbreiding van het universum is er nu ook een officiële VR-game van Dungeons & Dragons in ontwikkeling. Dat heeft ontwikkelaar Resolution Games bekendgemaakt, zo meldt IGN. De studio heeft eerder de digitale fantasy tabletop adventure Demeo uitgebracht.

“We zijn ongelooflijk grote fans van rollenspellen. Ze hebben een ongeëvenaarde kracht om mensen samen te brengen en gezamenlijke ervaringen te creëren. Dungeons & Dragons biedt een van de rijkste fantasiewerelden die ooit is gemaakt, en het wordt alleen maar groter met elk nieuw bronboek en avontuur. We zijn vereerd dat we de kans krijgen om met zo'n ongelooflijk IP te werken.”

Weinig details bekend

Hoe de VR-game er precies uit komt te zien, dan is nog even afwachten. Resolution Games en Wizards of the Coast hebben namelijk weinig details onthuld bij de bekendmaking. Zo is het nog onduidelijk voor welke VR-brillen de game speelbaar wordt en wanneer de game moet uitkomen. Ook zijn er nog geen screenshots of video’s gedeeld.

Populair Nieuws