Palworld krijgt roadmap met nieuwe features

News
woensdag, 24 januari 2024 om 14:30
palworldf1705918826
De game Palworld is in korte tijd enorm populair geworden. Maar de game is nog in Early Access, dus spelers kunnen nog allerlei updates verwachten. De ontwikkelaars komen nu met een roadmap, waar ook nieuwe features op te vinden zijn.
De afgelopen dagen worden veel liefhebbers van survival-games en games met Pokémon-achtige monstergevechten opgeslokt door Palworld. De game is alleen nog niet echt af. Ontwikkelaar Pocketpair laat nu weten wat we op korte en lange termijn kunnen verwachten.
Via Steam heeft de ontwikkelaar namelijk een roadmap voor de game gedeeld. Bovenaan staat het oplossen van “kritieke problemen”, zoals de studio eerder ook al aangaf. Daarnaast zijn er verbeteringen die Pocketpair zo snel mogelijk wil doorvoeren, zoals het bijschaven van de AI van Pals.
Wellicht het interessantst is een aantal nieuwe features die in toekomstige updates worden toegevoegd. Zo is het de bedoeling dat de game PvP en Raid Bosses krijgt. Verder komt er onder andere crossplay tussen de Steam- en Xbox-versies van de game en wordt het bouwsysteem van de game verbeterd. Op termijn komen er ook nieuwe Pals.

Palworld middelpunt van controverse

Palworld is enorm populair, maar krijgt ook veel kritiek. De ontwikkelaars worden ervan beschuldigd plagiaat te hebben gepleegd: designs en modellen van Pals lijken soms nogal op Pokémon. Of Pocketpair bang moet zijn voor juridische problemen, is een veelbesproken onderwerp waar experts het nog niet over eens zijn.