Rockstar gaat met Red Dead Online de strijd aan tegen het coronavirus

  Veel gamers zitten deze dagen thuis door het coronavirus en kunnen daardoor extra veel tijd en geld steken in hun favoriete games. Rockstar ziet dat ook in en hoopt daarmee haar steentje bij te dragen aan de strijd tegen het coronavirus.

  Waar mensen normaliter hun geld uitgeven aan avondjes uit, een etentje of andere zaken buiten de deur, blijft dat geld nu in de portemonnee. Het kan natuurlijk ook worden uitgegeven aan nieuwe games of in-game aankopen. Rockstar moedigt dat laatste aan in Red Dead Online en GTA Online, want vijf procent van alle omzet die de ontwikkelaar maakt op in-game uitgaven zal gaan naar organisaties die strijden tegen COVID-19 en bedrijven die het moeilijk hebben door het virus.

  Niet alleen bedrijven krijgen deze week voordelen, ook Bounty Hunters en Collectors worden in het zonnetje gezet. Premiejagers worden namelijk getrakteerd op vijftig procent meer dollars voor elke crimineel die ze afleveren bij de sheriff en Collectors krijgen twee keer zoveel Role XP voor de speciale Free Roam Events en het inleveren van complete sets. Heb je één of beide rollen nog niet vrijgespeeld, dan kan je dat nu doen met een korting van vijf goudstaven.

  Nog een nieuwe PvP-modus

  Liefhebbers van PvP hebben ook weer iets om blij van te worden. De modus Name Your Weapon krijg namelijk een nieuwe variatie, waarbij vaardigheden met de meest lastige wapens worden uitbetaald. Hoe moeilijker het wapen is, des te meer punten je krijgt voor elke killing blow. Nu zijn er bovendien nieuwe loadouts met extra veel explosies.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.