Delen op WhatsApp vanaf iPhone werkt voortaan sneller!

News
woensdag, 01 april 2020 om 12:00
whatsapp 892926 1920f1579702769
WhatsApp heeft het voor iOS een stuk makkelijker gemaakt om sneller berichten, foto's of video's te delen. In de meest recente update is er ondersteuning toegevoegd voor het suggestieblok van het iOS deelmenu. Hierdoor zou je foto's en andere soorten media een stuk sneller moeten kunnen versturen.
Het suggestieblok van het deelmenu van iOS staat boven de deelknoppen wanneer je in iOS Apps op het vierkantje drukt met het pijltje omhoog. Het suggestieblok zelf is een nieuwe toevoeging van iOS 13. Hierin staan de contacten die je iets kunt sturen via iMessage. Andere Apps kunnen ook van deze optie gebruik maken. Andere apps om mee te chatten, zoals Telegram maakten hier al gebruik van, maar nu is ook WhatsApp aan de beurt om de functie toe te voegen.
Met deze nieuwe functie is het mogelijk om met maar twee tikken iets vanuit een andere app naar WhatsApp te sturen. Met de eerste tik open je het deelmenu en met de tweede tik druk je de persoon aan naar wie je een foto of video wil versturen.

Meer WhatsApp updates

WhatsApp heeft in maart aan meer updates gedaan. Eerder is er al een functie bijgekomen om nachtmodus in te schakelen. Hiermee kan heel WhatsApp zwart worden gemaakt wanneer je de interface donker maakt. Met name voor gebruikers met een AMOLED display is dat een handige toevoeging. Daarmee kan er namelijk behoorlijk wat batterijduur bespaard worden.