Nieuwe Elden Ring mod moet de game compleet gaan veranderen

News
woensdag, 06 juli 2022 om 11:30
elden ring headerf1646038440
Sinds release zijn er al meerdere mods voor Elden Ring verschenen, maar een nieuwe mod gaat een stuk verder als het aankomt op ambitie. Elden Ring: The Convergence moet de game namelijk compleet veranderen.
Het team achter de nieuwe mod is geen onbekende als het gaat om het maken van een overhaul voor een FromSoftware game. De zeven modders hebben namelijk al eerder de Convergence mod gemaakt voor Dark Souls 3, die geliefd is door spelers.
De mod voor Elden Ring moet zo'n beetje elk aspect van de game aanpassen. Zo zullen er nieuwe classes, wapens, armor, spreuken en bazen aan de game worden toegevoegd. Maar ook de manier waarop spelers aan het avontuur beginnen zal op de schop gaan, met meerdere plekken om Elden Ring te beginnen.
Het team van modders is meteen ambitieus vanaf het begin, een lesje die ze hebben geleerd met Dark Souls 3: Convergence, dat vertelt creative director Paul 'CouchJockey' Gooch in gesprek met VG247. Zo moet de mod ervoor zorgen dat spelers voor hun eigen uitdagingen kunnen zorgen.

Wanneer komt de Elden Ring mod uit?

We zullen nog wel even geduld moeten hebben voordat we met Elden Ring: Convergence aan de slag kunnen. Het team heeft namelijk nog geen releasedatum gegeven en dat is volgens Gooch het voordeel aan het zijn van een modder in plaats van een grote studio. Zij zijn namelijk niet gebonden aan tijd en kunnen wachten totdat de mod in perfecte staat verkeert.
Gooch en zijn collega's hebben bovendien een aantal plannen die ze willen implementeren, zoals subclasses, waar ze momenteel nog niet de tools voor hebben. Het zal dus een lang proces gaan worden, maar als de mod klaar is, kunnen spelers zich nóg langer vermaken met Elden Ring.