Remedy wil nieuwe sequels sneller uitbrengen dan Alan Wake 2

News
donderdag, 21 maart 2024 om 8:00
alan wake 2f1684755948
Meer dan 10 jaar na de release van het origineel, was het vorig jaar eindelijk tijd voor Alan Wake 2. De game was het wachten waard, maar Remedy had al veel eerder plannen om hem te maken. Nu laat het bedrijf weten een wachttijd zoals bij Alan Wake 2 niet te willen herhalen.
Remedy heeft momenteel aardig wat games in ontwikkeling. Er komt bijvoorbeeld een vervolg op Control en een nieuwe game in hetzelfde universum. Ook wordt er gewerkt aan remakes van de eerste twee Max Payne games. Dat is bovendien nog steeds niet alles.
Een aantal daarvan moeten franchises worden. Met name in Alan Wake en Control ziet de studio franchises die veel naamsbekendheid kunnen genieten, zo vertelt Remedy CEO Tero Virtala in de nieuwste financiële resultaten (via VGC). Het is ook de bedoeling dat er voortaan een “regelmatige cadans van vervolgen is”.

Control sequel nog in vroeg in ontwikkeling bij remedy

Het lijkt er dus op dat Remedy fans liever niet nog een keer 13 jaar laat wachten op een vervolg, zoals met Alan Wake 2 gebeurde. Dat wil nog niet zeggen dat een game als Control 2 binnenkort klaar is. Die titel zit nog in het proof of concept stadium en het team werkt hard aan world building en combat.
Een co-op multiplayer game in hetzelfde universum, Codename Condor, is ook in de maak. Ook daarbij wordt er hard gewerkt aan combat. Control 2, Codename Condor en de Max Payne remake kunnen als het goed is binnenkort aan een volgend ontwikkelingsstadium beginnen.