‘PS5 Pro doet geen wonderen voor GTA 6’

News
donderdag, 21 maart 2024 om 9:00
gta 6f1701953898
De trailer van GTA 6 suggereert dat het in ieder geval een technisch veeleisende game wordt. Het lijkt daarom goed mogelijk dat je beter een PS5 Pro kunt hebben voor de game dan een gewone PS5. Maar de tech-experts van Digital Foundry verwachten ook weer niet teveel van de PS5 Pro.
Onlangs lekten er specificaties uit van de PS5 Pro, waarvan veel publicaties sindsdien hebben gezegd de echtheid te kunnen bevestigen. Met name de grafische kaart gaat er naar verluidt op vooruit. De PS5 Pro zou sneller kunnen renderen en betere ray-tracing hebben.
Maar de processor van de nieuwe console is onveranderd ten opzichte van de huidige PS5. Dat heeft volgens Rich Leadbetter van Digital Foundry een teleurstellend gevolg voor GTA 6: op PS5 Pro komt hij waarschijnlijk niet boven de 30 fps uit. Liever gezegd: de game heeft dezelfde framerate als op een standaard PS5.
Als de game op een standaard PS5 een 60 fps modus heeft, zal hij dat uiteraard ook hebben op de PS5 Pro. Dat lijkt momenteel alleen onwaarschijnlijk: Rockstar-titels hebben bij lancering vaak geen 60 fps modus. Als de PS5 geen 60 fps kan bieden, maar de PS5 Pro is het volgens Digital Foundry vanwege slimme programmering van Rockstar en niet vanwege betere hardware in de console.

‘PS5 Pro is op de markt vóór GTA 6’

Waarschijnlijk kunnen we bij de lancering van GTA 6 meteen zien wat de PS5 Pro wel en niet doet voor de game. Samen met de specs van Sony’s verbeterde console lekte namelijk ook uit dat het de bedoeling is dat hij eind dit jaar verschijnt. GTA 6 verschijnt pas in 2025.