Veelgeprezen game Alan Wake 2 wordt makkelijker om te spelen

News
donderdag, 07 maart 2024 om 9:00
alan wake 2f1684755948
Alan Wake 2 werd vorig jaar zeer goed ontvangen en viel ook flink in de prijzen. Ook op grafisch gebied is het een mooie game, maar dat betekent ook dat niet elke PC hem aankan. Een nieuwe update maakt het een stuk makkelijker om aan de systeemeisen te voldoen.
Alan Wake 2 is één van de beste horror-games van de laatste jaren. Mocht je interesse hebben, maar geen bijzonder krachtige PC, dan is een nieuwe update mogelijk interessant. De minimale eisen zijn namelijk naar beneden bijgesteld.
Dat is mogelijk omdat de nieuwe update de game zo optimaliseert dat hij een techniek die op sommige oudere grafische kaarten niet ondersteund wordt, niet meer nodig heeft. Voorheen had je minimaal een Nvidia GeForce RTX 2060 of een AMD Radeon RX 6600 nodig. Met de nieuwe update vragen de minimale systeemeisen maar om een GTX 1070 of RX 5600 XT.

Systeemeisen Alan Wake 2 ook gunstig voor nieuwe PC's

Met name voor wie een Nvidia-kaar gebruikt, betekent dat dat je nu vrij oude hardware kunt gebruiken voor Alan Wake 2. Wie wel iets moderners in de PC heeft zitten, profiteert overigens ook van de nieuwe update. Performance is op alle ondersteunde hardware verbeterd.
Wie Alan Wake 2 al heeft uitgespeeld kan binnenkort trouwens terugkeren naar de game. De eerste van twee uibreidingen moet deze lente verschijnen. Voor de tweede is nog geen releaseperiode bekend, al wordt er op het einde van dit jaar gemikt.

Populair Nieuws