Remedy Entertainment maakt Max Payne remakes

News
donderdag, 07 april 2022 om 10:30
2022 04 07 max paynef1649316714
De eerste twee Max Payne games krijgen een remake. Dat kondigen Remedy Entertainment en Rockstar Games aan. De games worden uitgegeven voor PC, PS5 en Xbox Series X.
De eerste twee Max Payne-games zijn inmiddels zo’n twintig jaar oud. Voor een modern publiek kunnen ze dan ook wel een likje verf gebruiken. Daarom komen Remedy en Rockstar met remakes van de games.
Max Payne en Max Payne 2: The Fall of Max Payne verschenen oorspronkelijk in 2001 en 2003. Destijds werden de games goed gewaardeerd. Vooral de neo-noir setting en de bullet-time gunplay vielen erg in de smaak.
Rockstar zegt blij te zijn om weer met Remedy te werken voor deze remakes. Ook voor de originele versies was Rockstar de uitgever. Remedy zegt dat Max Payne altijd een bijzondere plek heeft gehad bij het bedrijf. De ontwikkelaar kan dan ook niet wachten om de games aan een nieuw publiek te introduceren.

Op welke platforms verschijnen de Max Payne remakes?

Remedy maakt de remakes als één game voor PS5 en Xbox Series X/S. Er wordt niets gezegd over een eventuele release op de vorige console-generatie, maar heel waarschijnlijk lijkt het niet. De game is namelijk net in ontwikkeling, dus er is een goede kans dat de PS4 en Xbox One niet meer relevant zijn tegen de tijd dat de game klaar is voor release.
Het is ook nog onduidelijk wanneer de remakes uit gaan komen. Zoals gezegd zijn ze net in ontwikkeling, dus dat is ook niet zo gek. Het zal in ieder geval nog even duren voordat Max Payne terugkomt.

Populair Nieuws