Is dit de releasedatum van de nieuwe iPad?

News
dinsdag, 11 oktober 2022 om 9:30
In september zagen de lancering van de iPhone 14, maar die zou naar verluidt een najaar vol Apple hardware aftrappen. Gelijk met de iPhone zagen we bijvoorbeeld een nieuwe Apple Watch en AirPods, maar er worden ook nieuwe iPads verwacht en die zijn nog niet onthuld. Maar mogelijk weten we wanneer dat gaat gebeuren.
Volgens Mark Gurman, die meestal goed is ingelicht als het gaat om Apple, wordt iPadOS uitgebracht in de week van 24 oktober. Eigenlijk had het besturingssysteem tegelijk met iOS 16 uit moeten komen, maar Apple heeft het dit jaar uitgesteld. De releasedatum zou nu dan ook kunnen wijzen op de releaseperiode van de nieuwe iPad.
Gurman geeft dan ook aan dat de week waarin iPadOS 16 volgens hem lanceert, een week is waarin Apple ook vaak nieuwe producten op de markt brengt. Het is namelijk de week van de kwartaalbespreking van het bedrijf. De lancering van een nieuw product is een mooi punt om het over te hebben tijdens zo’n bespreking.
Daar komt bij dat er al eerder werd gezegd dat iPadOS 16 deels werd uitgesteld omdat er nog wat weinig hardware op de markt was die alle nieuwe functies van het besturingssysteem daadwerkelijk kon gebruiken. De nieuwe iPads van dit jaar zullen vanzelfsprekend gebruik maken van de laatste versie van iPadOS. Het lijkt dan ook goed mogelijk dat de iPad van 2022 over een week of twee wordt onthuld.

Wat voor features heeft iPadOS 16?

Als jouw iPad compatibel is met iPadOS 16 is er in ieder geval één opvallende nieuwe feature die je kan gebruiken, namelijk Stage Manager. Deze feature geeft je een nieuwe manier om geopende vensters te beheren. Het is overigens deze feature die deels schuldig is aan het uitstel van iPadOS 16: testers kwamen veel bugs tegen en vonden hem onduidelijk.