‘iPadOS 16 release uitgesteld door Apple’

News
donderdag, 04 augustus 2022 om 15:33
Het is weer bijna tijd voor nieuwe versies van Apple’s besturingssystemen. De iPhone, Mac, Apple Watch en iPad ontvangen dit jaar allemaal een nieuwe update. Maar volgens bronnen van Bloomberg heeft Apple bestloten om iPadOS 16 even uit te stellen.
Het lijkt erop dat we iets langer moeten wachten op iPadOS 16. Het plan was om het besturingssysteem gelijktijdig met iOS 16 uit te brengen. Apple doet dat al jaren zo, wellicht deels omdat de iPad en iPhone vroeger op dezelfde software draaiden.
Maar er zouden problemen zijn met de nieuwe Stage Manager feature van iPadOS 16. Met deze feature kun je verschillende vensters naast elkaar open hebben op verschillende formaten. Bèta-testers zouden alleen tegen nogal wat problemen zijn aangelopen.
Testers zouden hebben geklaagd over het aantal bugs in Stage Manager. Ook de interface van de feature viel niet in de smaak. Veel testers vonden deze verwarrend en dus gebruiksonvriendelijk. Om daar wat aan te kunnen doen moest iPadOS 16 uitgesteld worden.

Wanneer is de release van iPadOS 16?

Apple zou de release van de OS ongeveer een maand hebben uitgesteld, van september naar oktober. Daarmee is ook een laatste klacht van bètatesters opgelost zijn, namelijk dat Stage Manager op te weinig iPads werkt. De feature werkt alleen op de iPad Pro van 2021 en de iPad Air van 2022, maar in oktober verschijnen naar verwachting nieuwe iPads die ook van Stage Manager gebruik kunnen maken.