‘Nieuwe feature toch exclusief voor AirPods Pro 2’

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 10:30
schermafbeelding 2019 10 28 om 223027f1643805478
Naast nieuwe iPhones en Apple Watches zijn er onlangs ook nieuwe AirPods verschenen. Een nieuwe feature van deze nieuwe oortjes leek even ook naar oudere AirPods te komen. Maar dat lijkt toch niet het geval.
De nieuwe generatie AirPods Pro heeft een nieuwe feature genaamd adaptieve transparantie. Deze is te zien als een vorm van noise cancelling die heel harde geluiden filtert, maar veel ander omgevingsgeluid juist wel doorlaat. Volgens Apple is dit mogelijk dankzij de nieuwe H2-chip in de AirPods Pro 2.
Toch leek het er even op dat de feature ook naar AirPods met een oudere chip zou komen. In de beta voor iOS 16.1 kon je adaptieve transparantie namelijk ook aanzetten als je oudere AirPods had aangesloten. Sommige gebruikers beweerden ook een verschil te kunnen horen wanneer ze deze functie aanzetten.
Maar volgens Mark Gurman, doorgaans goed ingelicht als het om Apple gaat, is het een bug dat de feature getoond wordt voor oudere AirPods. Dat zou betekenen dat adaptieve transparantie écht alleen mogelijk is met de H2-chip en niet met de H1-chip, ook niet in mindere mate. Dat gebruikers een verschil hoorden kan betekenen dat Apple de oudere AirPods iets heeft verbeterd, zonder dat het gaat om echte adaptieve transparantie.

Wanneer is de release van iOS 16.1 voor iPhone 14?

De nieuwe versie van iOS 16 mag dan geen adaptieve transparantie naar de AirPods Pro 2 brengen, hij geeft je iPhone wel de nodige verbeteringen. Zo wordt de batterij-indicator op veel iPhones aangepast. Er worden bovendien voorbereidingen doorgevoerd om de satellietverbinding van de iPhone 14 in de toekomst te gebruiken, al komt deze hele feature niet naar Nederland. Naar verwachting verschijnt iOS 16 nog deze maand.