Releasedatum God of War Ragnarok last minute veranderd

News
maandag, 18 juli 2022 om 13:30
god of war ragnarokf1631221018
Onlangs werd de releasedatum van God of War Ragnarok eindelijk bekendgemaakt. Dat gebeurde alleen niet voordat er veel gedoe was over hoe lang het duurde voor de releasedatum er kwam. Het lijkt erop dat die lange wachttijd het gevolg was van een wijziging van de datum.
Voordat de releasedatum van God of War Ragnarok officieel werd onthuld was er één bijzonder populaire gok onder fans. Velen dachten namelijk dat de game op 11 november uit zou komen. Die datum viel mooi tussen andere releasedata van Sony-titels en was bovendien op vrijdag, de dag waarop Sony-games vaak uitkomen.
Het lijkt erop dat die datum tot nog vrij laat inderdaad gepland stond. Op de dag dat pre-orders voor de game live gingen Tweette PlayStation nog een keer de trailer met de releasedatum, maar aanvankelijk werd er een oudere versie van de trailer de wereld ingestuurd waarop de datum van 11 november te zien was. Dat werd snel veranderd, maar een gebruiker had al een schermopname gemaakt van de trailer met de onjuiste datum.
Er is enige discussie mogelijk of de bovenstaande video echt is, maar de bekende en betrouwbare insider Jason Schreier laat op ResetEra weten dat ook hij heeft gehoord dat de releasedatum op het laatste moment is veranderd. Dat zou ook de reden zijn dat de aankondiging van de datum later kwam dan gedacht.

Waarom is de releasedatum van God of War veranderd?

De werkelijke releasedatum van God of War Ragnarok is maar ietsje eerder dan 11 november. De game komt namelijk in dezelfde week uit en wel op 9 november. Het is niet bekend waarom de datum is veranderd als het verschil zo klein is.
Een populaire theorie is dat het getal 9 veel significantie heeft in de Noorse mythologie, waar Ragnarok veel inspiratie uit haalt. Zo zijn er de negen rijken van Yggdrasil. Ook heeft Heimdall negen moeders en heeft Odin negen dagen en nachten aan Yggrasil gehangen toen hij zich aan zichzelf offerde.

Populair Nieuws