Warframe ontwikkelaar maakt nieuwe gratis game genaamd Soulframe

News
maandag, 18 juli 2022 om 14:00
soulframef1658145098
Liefhebbers van Warframe kunnen binnenkort in een nieuwe wereld het opnemen tegen talloze vijanden, Ontwikkelaar Digital Extremes heeft namelijk de komst van de gratis game Soulframe aangekondigd.
Soulframe heeft qua naam natuurlijk veel weg van Warframe en dat is niet zonder reden. Qua opzet lijken beide games namelijk veel op elkaar. Allebei de titels van Digital Extremes zijn gratis om te spelen, kennen een groot online aspect en de wereld van Soulframe werkt ongeveer hetzelfde als de open werelden van Warframe.
Waar Soulframe alleen veel gaat verschillen ten opzichte van de populaire sci-fi game, is de setting en de combat. Soulframe speelt zich namelijk af in een fantasy wereld, waarbij de focus ligt op alles zelf verkennen.
En wanneer je vijanden tegenkomt, dan zal je daar mee moeten afrekenen door middel van 'langzame melee combat', zo laat de ontwikkelaar weten aan The Washington Post. Dat terwijl je in Warframe juist te maken krijgt met supersnelle vuurgevechten in de ruimte en op vreemde planeten.

De wereld is boos in Soulframe

Naast vijanden zal je daarnaast ook te maken krijgen met een wereld die zich verzet tegen de speler. Volgens Digital Extremes is de wereld 'een beetje boos op wat het is aangedaan'. Zo kan de grond ineens gaan bewegen tijdens het verkennen en plotseling zorgen voor compleet nieuwe grottenstelsels.
Wanneer Soulframe gaat uitkomen dat is nog niet bekend. De ontwikkelaar heeft gezegd dat de game nog in de vroege fase van ontwikkeling zit, maar dat het team van plan is om spelers 'binnen een jaar' de game te laten spelen. Warframe kreeg ook al ver voor de officiële release een early access-versie.