‘EA Sports FC24 Ultimate Team voegt voor het eerst vrouwelijke spelers toe’

News
zondag, 09 april 2023 om 11:30
kerr lores wm 16x9f1658324948
Vorige maand voegde EA de Amerikaanse National Women’s Soccer League en de UEFA Women’s Champions League aan FIFA 23 toe. Nu lijkt het erop dat de volgende game in de reeks, EA Sports FC 24, nóg een stap verder gaat op het gebied van vrouwenvoetbal.
Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder, dus het is niet gek dat EA daar een slaatje uit wil slaan en FIFA steeds inclusiever maakt. Volgens het Twitter-account FUTSherrif, een account dat vaker leaks rondom FIFA naar buiten brengt, krijgt EA Sports FC 24s Ultimate Team modus dan ook voor het eerst vrouwelijke spelers. Volgens de leaker is het ‘hoogstwaarschijnlijk’ dat gemengde teams mogelijk zijn in de game. Spelers hoeven dan niet meer te kiezen tussen een mannen- of vrouwenteam, iets wat al in FIFA’s Pro Clubs modus al mogelijk is.
EA kreeg vorige maand nog veel kritiek van vrouwelijke spelers over de manier waarop zij afgebeeld worden in de game. Waar veel van hun mannelijke tegenspelers levensecht lijken, is de gelijkenis bij de vrouwelijke spelers ver te zoeken.

FIFA werkt aan eigen game

Ondertussen werkt ook FIFA hard aan een eigen game. Volgens FIFA-baas Gianni Infantino worden de nieuwe FIFA-games ‘altijd de beste game voor elk meisje of jongetje’. Infantino is er van overtuigd dat de nieuwe games beter worden EA Sports FC. Welke ontwikkelaar verantwoordelijk wordt voor de games is nog niet bekend, net als andere specifieke plannen.