Release PSVR 2 eindelijk uit de doeken gedaan door PlayStation

News
dinsdag, 23 augustus 2022 om 9:30
playstation vr2 psvr 2f1667459034
De aankondiging van de PSVR 2 is alweer een lange tijd geleden en nog steeds wachten fans op de lancering van de VR-bril. PlayStation heeft nu gelukkig eindelijk onthuld wanneer we de release kunnen verwachten.
Samen met de PlayStation 5 heeft Sony de nieuwe generatie aan virtual reality aangekondigd. Sindsdien wachten fans met smart op de lancering van de PlayStation VR2, maar het bleef een lange tijd stil rondom het apparaat. Er werden wel details gedeeld, maar geen releasedatum.
Gelukkig is daar nu een einde aan gekomen. Via Twitter heeft PlayStation namelijk bekendgemaakt wanneer we de lancering van de PSVR 2 kunnen verwachten. Het is geen specifieke releasedatum, maar er is nu wel een vrij duidelijk indicatie: begin 2023.
Er gingen al langere tijd geruchten dat de release van de PlayStation VR2 was uitgesteld naar 2023. Net zoals met de PS5 en veel andere apparatuur zou er namelijk een tekort zijn aan beschikbare onderdelen.

Nieuwe specs en features voor de PSVR 2

Eerder zijn al de uitgebreide specificaties van de nieuwe VR-bril bekendgemaakt. Zo krijgt het apparaat namelijk twee 4K HDR OLED-schermen met een resolutie van 2000x2040 per oog en een framerate van 90 of 120Hz. Er is ook geen aparte camera meer nodig voor de PSVR 2, omdat de camera voor tracking nu in de headset zelf is gebouwd.
Daarnaast zijn er al een aantal handige features voor het apparaat uit de doeken gedaan. Zo zullen de controllers haptic feedback en adaptive triggers krijgen, kan je met See-Through View je omgeving zien met de bril op en het wordt makkelijk om jezelf te streamen terwijl je een VR-game aan het spelen bent.
Wat de prijs wordt van de PlayStation VR2 is nog niet bekend.

Populair Nieuws