Nieuwe handige PSVR 2 features onthuld door Sony

News
dinsdag, 26 juli 2022 om 16:21
8fd9c404e81dd1f0929b574b7689c9ae0fdaf5d4 scaled1f1671791995
Sony maakt steeds meer bekend over de PlayStation VR 2. Nu heeft de Japanse uitgever een aantal handige features van de PSVR 2 onthuld.
Er is nog steeds geen releasedatum bekend voor de PSVR 2, ondanks dat de PlayStation 5 alweer ruim anderhalf jaar geleden op de markt is verschenen. Wel brengt Sony steeds meer details naar buiten over de nieuwe VR-bril, zoals het bedrijf nu weer heeft gedaan door middel van een blogpost.
Ten opzichte van de originele PlayStation VR-bril, gaat de PSVR 2 een aantal handige features erbij krijgen. Zo kan je met See-Through View de beelden van de game weghalen en je eigen omgeving zien. Handig wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een controller. Het is alleen niet mogelijk om je omgeving op te nemen met de functie.
Waar je wel handig alles mee kan opnemen, is in combinatie met de PS5 HD Camera. Als je die ophangt kan je jezelf eenvoudig filmen terwijl je aan het gamen bent en tegelijkertijd de gameplay opnemen. Zo kan je de game streamen, terwijl kijkers kunnen zien wat voor bewegingen je allemaal uithaalt.

Veilig gamen met PSVR 2

Tijdens het gamen in virtual reality kan het wel eens gevaarlijk worden. Bij een chaotische game is het bijvoorbeeld mogelijk dat je heen en weer gaat bewegen door de kamer. Om ervoor te zorgen dat er geen botsingen komen, kan je een veilige zone instellen met de PSVR 2. Kom je in de buurt van de grens, dan zal je een waarschuwing in beeld te zien krijgen.
In de blogpost maakt Sony ook bekend dat het bedrijf ‘snel met meer informatie zal komen’, inclusief een releasedatum voor de PlayStation VR 2. We moeten dus nog eventjes geduld hebben, voordat we er eindelijk achter komen wanneer de VR-bril uitkomt.

Populair Nieuws