‘Release PS5 exclusive mogelijk uitgesteld’

News
maandag, 23 mei 2022 om 14:00
playstation 5f1603819462
Onlangs kreeg de Xbox-lineup van dit jaar een zware klap te verduren door het uitstel van Starfield en Redfall. Nu lijkt ook de PS5 dit jaar een exclusive minder te krijgen. De game Forspoken zou namelijk mogelijk uitwijken naar 2023.
In de nieuwste aflvering van de XboxEra Podcast vertelt Nick Baker te hebben vernomen dat Forspoken mogelijk naar 2023 verhuist. Dat is alleen wel afhankelijk van een andere game. Square Enix zou Forspoken alleen verplaatsen als en wanneer het zeker weet dat Final Fantasy XVI dit jaar kan verschijnen.
Voor dat nieuwste deel in de Final Fantasy-reeks staat nog geen datum, maar volgens de producer van de game zit hij in de laatst fase van de ontwikkeling. Als deze fase een beetje wil vlotten lijkt een release in dit najaar niet onmogelijk. Forspoken krijgt in dat geval nog wat meer tijd om in optimale staat te verschijnen.

Waar gaat Forspoken over?

In Forspoken speel je als Frey Holland, een jonge vrouw die vanuit New York wordt getransporteerd naar de fantasy-wereld Athia. Ze maakt gebruik van magische krachten om naar huis te komen. Daarbij krijgt ze het wel aan de stok met een aantal tirannen die over Athia heersen.
Op het moment staat Forpsoken gepland voor een release op 11 oktober van dit jaar. De game blijft twee jaar exclusief voor PS5 en PC. Square Enix moet nog bevestigen of de game inderdaad zal wijken voor Final Fantasy XVI.