Forspoken release uitgesteld naar najaar 2022

News
dinsdag, 08 maart 2022 om 8:30
forspokenf1624549749
Het voorjaar van 2022 is een game armer. De release van Forspoken, die gepland stond voor mei, is namelijk uitgesteld. De game komt nog wel dit jaar uit.
Op Twitter laat ontwikkelaar Luminous Productions weten dat de release van Forspoken wordt uitgesteld. In plaats van dat de game in mei uitkomt, is deze verhuisd naar 11 oktober 2022. De studio wil meer tijd nemen om de game op te poetsen:

Wat is Forspoken?

Forspoken is een action-RPG van het team achter Final Fantasy XV. Het is een open-world game waarin snel en vloeiend reizen centraal staat. De game belooft een verhaalgedreven avontuur te worden. Gary Whitta, bekend van onder andere Rogue One: A Star Wars Story, heeft de leiding over het verhaal.
In de game speel je als Frey Holland. Zij wordt uit New York City getransporteerd naar de magische wereld Athia. Met magische krachten probeert zij te overleven en uiteindelijk jweer thuis te komen. Daarbij krijgt ze allee ook te maken met de tirannen die over Athia heersen.
Forspoken wordt uitgegeven door Square Enix en verschijnt nu dus in oktober. De game komt uit voor PS5 en PC. Forspoken zal twee jaar lang een PS5-console exclusive zijn. Daarnaa kan de game ook naar bijvoorbeeld Xbox-consoles komen.