Starfield én Redfall uitgesteld naar 2023 door Bethesda

News
donderdag, 12 mei 2022 om 15:30
starfield header imagef1641338103
Microsoft zal nog even moeten wachten tot ze plezier gaan beleven van de aankoop van Bethesda. De twee Xbox-exclusive pronkstukken van de Bethesda line-up zijn tot 2023 uitgesteld.
Het zit Bethesda niet echt mee de laatste tijd. Na de toch wat tegenvallende verkopen van Deathloop en Ghostwire: Tokyo heeft de nieuwe aanwinst van Microsoft twee van de in ontwikkeling zijnde titels naar volgend jaar uit moeten stellen.
De release van Starfield was eigenlijk gepland voor 22 november van dit jaar, maar dat gaat dus niet meer lukken. Bethesda heeft, inmiddels bijna traditiegetrouw via Twitter, in een update bekendgemaakt dat beide titels verschoven zijn naar een release in de eerste helft van 2023.

Redfall en Starfield allebei uitgesteld

Het uitstel van beide titels komt niet helemaal als een verrassing. Van Starfield is tot nu toe nog helemaal niets getoond en ook van Redfall is niet veel meer bekend dan de cinematic reveal trailer die vorig jaar getoond werd. De verwachting was dat meer informatie over beide titels zou verschijnen rond de Xbox en Bethesda showcase op 12 juni. Dat kan uiteraard nog steeds, hopelijk inclusief de eerste beelden van de games.
Hoewel het uitstel van deze games een flink gat slaat in de line-up van Microsoft heeft de softwaregigant nog meer dan genoeg ijzers in het vuur voor de komende tijd. Tijdens de showcase op 12 juni krijgen we daar meer over te weten. Details over wat Microsoft precies gaat tonen tijdens die showcase worden nu nog stil gehouden.
Onder de Microsoft Studios vlag hangt inmiddels een groot aantal studio's, waarvan de meeste nog niet bekend is waar zij momenteel aan werken. Microsoft zal dan ook weinig moeite hebben om het opengevallen gat in de planning met andere games te vullen.