Final Fantasy 16 producer geeft ontwikkelingsupdate

News
vrijdag, 29 april 2022 om 16:00
final fantasy 16f1626079865
Final Fantasy 16 komt eraan, uiteindelijk. Hoewel we al een hele tijd weten dat Final Fantasy 16 in ontwikkeling is, horen we maar weinig van de game. Nu heeft de poducent van de game een kleine update gegeven over de game en het lijkt goed nieuws.
Het kledingmerk Uniqlo heeft ter gelegenheid van het vijfendertig-jarig bestaan van Final Fantasy een speciale kledinglijn uitgebracht. In het magazine van Uniqlo is deze maand bovendien een interview te lezen met Naoki Yoshida, de producent van Final Fantasy 16. Een deel van het interview werd vertaald door een Reddit-gebruiker.
Yoshida brengt goed nieuws voor wie uitkijkt naar de volgende Final Fantasy. Volgens hem is de ontwikkeling van de game in zijn “laatste fase”. Dat is een nog wat vage omschrijving, maar we kunnen aannemen dat er dus veel belangrijk werk is gedaan.
Ook heeft Yoshida iets te melden over het verhaal. Hij zegt dat het verhaal veel diepgang heeft gekregen. Hij hoopt bovendien dat volwassenen die vroeger Final Fantasy speelden weer in de game getrokken worden. De ontwikkelaars hopen dat mensen die hun passie voor Final Fantasy verloren zijn nadat ze in de maatschappij zijn gaan meedraaien, deze passie kunnen herontdekken.
final fantasy 16f1609859642

Wanneer is de release van Final Fantasy 16?

Het is al een tijdje stil rondom Final Fantasy 16. De game heeft door de pandemie de nodige vertraging opgelopen. Yoshida gaf eerder aan dat hij in de lente van 2022 meer informatie hoopt te delen.
Een releasedatum is nog niet bekend, maar wellicht kan die nu de ontwikkeling in een laat stadium is binnenkort volgen. Laten we in ieder geval hopen dat de informatie in de lente van 2022 niet tot dit interview beperkt blijft.