WhatsApp werkt binnenkort niet meer op deze iPhones

News
maandag, 23 mei 2022 om 13:30
2021 08 24 whatsapp 6f1629549600
WhatsApp gaat binnenkort weer de bezem door haar systeem halen waardoor een groot aantal smartphones niet meer zal werken met de app. Het betreft vooral oudere telefoons, waaronder een aantal iPhones, die niet meer met WhatsApp gaan werken. Zo meldt WABetaInfo.
Voor iPhone-gebruikers met een iPhone 5 of een iPhone 5C is het even slikken. Over een paar maanden heeft die generatie iPhone geen toegang meer tot WhatsApp. Zo blijkt uit informatie van een recente beta van de bekende chatapp die WABetaInfo heeft gevonden.
WhatsApp gebruiken op je oudere iPhone wordt straks lastig, al is er wel een lichtpuntje. Het ziet er naar uit dat WhatsApp pas in oktober niet meer op de vijfde generatie iPhone werkt. Daarmee hebben gebruikers met deze telefoon nog een tijdje om de overstap te maken naar een nieuwer model.
Specifiek gaat WhatsApp de ondersteuning voor iOS 10 en 11 loslaten op 24 oktober. De iPhone 5 en 5C werken nog met dit besturingssysteem en kunnen niet upgraden naar iOS 12. Daardoor stopt de ondersteuning voor WhatsApp volledig op de iPhone 5 en 5C. Om eventuele problemen te vermijden wordt daarom aangeraden om over te stappen naar een nieuwere telefoon voor de update lanceert.
whatsappf1631522124

WhatsApp nog wel op iPhone 5S

Wie bang is dat zijn iPhone 5S ook niet meer gaat werken met WhatsApp kan opgelucht ademhalen. Die telefoon wordt nog wel ondersteund. De 5S heeft namelijk de mogelijkheid om iOS 12 te draaien. WhatsApp draait hier ook erg goed op, dus kun je daar altijd nog gebruikmaken van WhatsApp. Ook nieuwere generaties iPhone blijven WhatsApp ondersteunen.

Populair Nieuws