Release Pokémon Scarlet en Violet DLC is al snel!

News
dinsdag, 08 augustus 2023 om 16:00
pokemon scarlet keyartf1668713769
Sinds Pokémon Sword en Shield doet Game Freak eindelijk aan DLC, in plaats van uitgebreide heruitgaves van hele games. Ook Scarlet en Violet krijgen DLC, zo werd eerder dit jaar aangekondigd. Nu is de releasedatum van de eerste golf bekend.
In een Pokémon Presents aan het begin van het jaar liet The Pokémon Company weten dat Pokémon Scarlet en Violet DLC zouden krijgen. Die zou in twee golven komen, waarvoor op dat moment nog geen data bekend waren. De eerste golf, genaamd The Teal Mask, heeft nu een releasedatum gekregen in een nieuwe Pokémon Presents-uitzending.
Het is bovendien een datum die niet al te lang op zich laat wachten: de DLC verschijnt op 13 september. In The Teal Mask bezoek je een festival, dat draait om een oud volksverhaal over een Pokémon die een kwaardaardig ogre verdreef. In de DLC kun je kennismaken met nieuwe Pokémon die nog niet in Pokémon Scarlet en Violet waren te vinden.

Nog meer Pokémon Scarlet en Violet DLC op komst!

Later verschijnt ook nog een tweede golf DLC, genaamd The Indigo Disc. In deze DLC bezoek je een academie die grotendeels onder water ligt. Het verhaal van dit tweede deel van de uitbreiding gaat bovendien ook dieper in op Area Zero, in het midden van de Paldea-regio. Uiteindelijk zul je daar opnieuw heen moeten.
Het is nog niet bekend wanneer deze tweede golf DLC lanceert. Hij moet in de winter verschijnen, wat eind dit jaar kan zijn, maar ook begin 2024. In de laastste maanden van het jaar horen we ongetwijfeld meer.