Marvel heeft heel filmgenre verpest volgens acteur

News
dinsdag, 08 augustus 2023 om 15:30
guardians of the galaxy vol 3f1683296403
Er valt niet over te twisten dat Marvels MCU een groot fenomeen is, maar of het een goed fenomeen is, is een tweede. Vaak hoor je bijvoorbeeld van gevierde regisseurs dat Marvel-films geen cinema zijn. Acteur Adam Devine komt nu met de kritiek dat Marvel een heel genre om zeep heeft geholpen.
Superheldenfilms zitten vol spanning en actie, maar met name die van Marvel hebben vaak ook een goede portie humor. Daar is niets mis mee, zou je misschien denken. Maar komisch acteur Adam Devine (bekend van bijvoorbeeld Pitch Perfect en Modern Family) vermoedt dat de comedy als filmgenre door Marvel zo goed als dood is, zo vertelt hij in de podcast This Past Weekend.
Omdat superheldenfilms zo populair zijn en veel humor bieden, zijn ze volgens Devine comedy’s gaan vervangen. Publiek gaat liever naar een Marvel-film die 200 miljoen heeft gekost dan naar een comedy die zichtbaar veel goedkoper is, meent de acteur. Op tv is er volgens Devine nog veel goede comedy te zien, maar in de bioscoop heeft het genre het moeilijk.
Devine erkent dat Marvel-films inderdaad grappig zijn. Hij kan ook lachen om het idee van een pratende wasbeer. Maar daarmee zijn Marvel-films volgens hem nog geen echte comedy’s.

Aantal comedy’s in de bioscoop loopt enorm terug

Het uitsterven van de comedy-film is ook goed te zien in het aantal dat er gemaakt wordt, zo meent Devine. Vroeger maakte elke studio er meerdere per jaar, waardoor er praktisch elke week een nieuwe in de bioscoop draaide. Vorig jaar telde de acteur maar zes of zeven comedy’s in het hele jaar.