Pokémon kunnen nu je slaapgedrag in de gaten houden

News
woensdag, 19 juli 2023 om 16:30
pokemon sleepf1689774911
Als je zelfs in je slaap Pokémon om je heen wil hebben, dan is er goed nieuws. Pokémon Sleep is namelijk gelanceerd voor de smartphones, waarmee je je slaapgedrag kan bijhouden.
De laatste jaren zijn er verschillende manieren gekomen om je slaap te monitoren. Dat kan in sommige gevallen nuttige informatie zijn, om er bijvoorbeeld achter te komen wanneer je het beste je wekker kan zetten. Zo kan je een stuk frisser zijn door een half uurtje eerder op te staan.
Vandaag is een nieuwe en speciale methode gelanceerd om je slaapgedrag bij te houden. Pokémon Sleep is namelijk gelanceerd voor de smartphones. Als je de app hebt geïnstalleerd, moet je je smartphone bij je kussen leggen wanneer je gaat slapen. De accelerometers in de smartphone zullen vervolgens je slaapgedrag analyseren.
Op basis van je slaapgedrag, worden er verschillende Pokémon aangetrokken, die je in de app kan zien. Na verloop van tijd zal je Pokédex steeds verder gevuld worden en is het doel om alle Pokémon te ‘vangen’. De Pokémon hebben verschillende stijlen, die gebaseerd zijn op slaapmethodes.
Naast het verzamelen van verschillende Pokémon, zal de Pokémon Sleep app ook functioneren als een normale sleep tracker. Dat betekent dat de app dus ook zal bijhouden wanneer je in slaap valt, hoe lang het duurt, of je veel beweegt in je slaap en meer.

Slapen met een Pokéball

Naast het gebruiken van je smartphone, kan je ook een speciale accessoire inzetten: de Pokémon Go Plus+. Dit Pokéball-vormig apparaat kan dezelfde data bijhouden en stuurt de gegevens door aan je smartphone. Zo kan je dus en je slaap monitoren, maar ook gewoon je smartphone opladen in de nacht. De Pokémon Go Plus+ kan ook slaapliedjes afspelen en als wekker fungeren. Het apparaat is later deze week te koop.