Star Wars games voortaan onder Lucasfilm Games-merk

News
dinsdag, 12 januari 2021 om 11:00
lucasfilm games star warsf1610441096
De Star Wars games gaan op de schop. Voortaan dragen alle games in het universum hier ver, ver vandaan namelijk een nieuwe naam. Het Lucasfilm Games-merk is door Disney in leven geroepen om alle Star Wars-titels bij elkaar te scharen. Dit moet "een nieuw begin zijn voor het portfolio van Star Wars games", aldus Disney.
Op de officiele Star Wars website onthuld Disney de nieuwe overkoepelende naam voor de Star Wars games. Het is een begin van een nieuw tijdperk waarmee een nieuw creatief tijdperk aanbreekt voor creativiteit als het aan de House of Mouse ligt. Met Lucasfilm Games stelt Disney het doel om met de meest getalenteerde studio's in de game industrie samen te werken.
Wanneer dit gestalte kan nemen is alleen nog de vraag. Disney sloot in 2013 een deal met EA van tien jaar waardoor de FIFA-uitgever exclusieve rechten heeft om Star Wars-games te maken. De nieuwe weg van Lucasfilm Games zorgt bij analisten voor speculatie dat de oprichting van de naam een voorbode is voor de toekomst. Verwacht wordt dat Disney met Lucasfilm Games dezelfde richting tactiek wil gebruiken die voor de Marvel-games vruchten afwerpt.

Star Wars games verwacht in 2021

Naast EA is er slechts één andere studio die Star Wars games maakt. TT Games is de naam van de studio en brengt in 2021 nog een nieuwe titel uit. Het betreft LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Deze titel zal dan ook de eerste zijn die het logo en de naam van Lucasfilm Games zal dragen.
Bij de nieuwe naam horen ook nieuwe sociale media kanalen. Die heeft Lucasfilm Games dan ook gelanceerd. Een Twitter- (@LucasfilmGames) en Facebookaccount (@LucasfilmGames) zijn gelanceerd. Deze zijn bedoeld om informatie rechtstreeks naar fans te bezorgen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties