Drastische Final Fantasy verandering besproken bij Square Enix

News
dinsdag, 23 mei 2023 om 13:30
final fantasy 16f1609859642
Veel langlopende reeksen houden op een gegeven moment op met het uitbrengen van genummerde delen. Maar Square Enix houdt met Final Fantasy stug vast aan het cijfer in de titel. Toch is het intern besproken om het anders te gaan doen.
Binnenkort ligt Final Fantasy XVI in de winkel. Voor wie niet zo goed is in Romeinse cijfers: dat is dus de zestiende Final Fantasy game, een vrij hoog getal. De Romeinse cijfers zijn vaste prik voor de reeks en kun je zien als onderdeel van de identiteit van Final Fantasy. Het zou een flinke verandering zijn om ermee op te houden.
Toch is die mogelijkheid besproken binnen Square Enix. Final Fantasy XVI-regisseur Naoki Yoshida laat in een interview met GQ weten dat hij vreest dat de hoge getallen nieuwe spelers afschrikken omdat ze mogelijk de indruk wekken dat je alle eerdere delen gespeeld moet hebben om het nieuwe verhaal te begrijpen. Yoshida geeft aan de kwestie te hebben voorgelegd aan de top van Square Enix.
Yoshida laat ook weten dat de getallen misschien eerdere games in de weg zitten. Spelers die juist alleen de nieuwste game willen spelen slaan de MMO Final Fantasy XIV misschien over omdat ze het nut er niet van inzien om een oudere titel te spelen wanneer XVI in de winkel ligt. Een naam als Final Fantasy Online zou duidelijk maken dat het om een MMO gaat waar nog steeds nieuwe content voor wordt gemaakt.

Is Final Fantasy XVI de laatste game met een nummer?

Wat Square Enix vond van Yoshida’s voorstel om de nummers achterwege te laten is niet bekend. De regisseur geeft ook aan dat het uiteindelijk niet zijn probleem is. Of de volgende game Final Fantasy XVII heet of niet, is aan degene die die game maakt en aan de persoon die over het merk gaat.