‘Release nieuwe PlayStation handheld nog dit jaar’

News
woensdag, 12 april 2023 om 9:00
playstation vitaf1680690399
Het ziet er naar uit dat Sony het hardware-aanbod in de PS5-generatie flink gaat uitbreiden. Eerder dit jaar zagen we al een nieuwe controller en PlayStation VR 2. Er zijn ook geruchten over onder andere een nieuwe handheld, waarvan nu wordt beweerd dat hij ook dit jaar nog verschijnt.
Er gaan al een tijdje geruchten dat er dit jaar een nieuwe PlayStation 5 verschijnt. Sony zou dit jaar namelijk komen met een PS5 met een afneembare disc drive, die de PS5 Slim is of vervangt. Onlangs doken er alleen ook geruchten op over een nieuwe handheld van Sony.
Dat is geen losstaande handheld zoals de PSP of PS Vita, maar een apparaat dat gemaakt is voor remote play. Het heeft dus geen eigen games en moet altijd verbonden zijn met het internet. Tom Henderson, de insider die aanvankelijk met berichten over deze handheld kwam, laat nu meer weten over de release van het apparaat.
In een podcast geeft hij namelijk aan dat de handheld in november van dit jaar moet verschijnen. Dat zou volgens hem min of meer gelijktijdig zijn met nieuwe oortjes voor de PS5. Het zou dan weer een paar maanden na de PS5 met afneembare disc drive zijn.

Handheld komt nog voor de PS5 Pro

Hoewel de handheld dus vlak na een nieuwe versie van de PS5 komt, komt hij wel nog voor de PS5 Pro. Deze staat volgens de laatste geruchten op de planning voor het najaar van 2024. Maar als dat niet gehaald wordt, wordt hij mogelijk helemaal geschrapt.

Populair Nieuws