Toto Wolff vervloekt laatste overwinning van Mercedes

News
woensdag, 12 april 2023 om 9:30
toto wolff gp rusland 2021f1680693791
Na een belabberde start van het seizoen wist Mercedes uiteindelijk de Grand Prix van Brazilië te winnen vorig jaar. Maar Toto Wolff is achteraf niet blij met de laatste overwinning voor het team.
Toen Mercedes in de pre-season test van 2022 plotseling verscheen met een radicaal ontwerp leek het erop dat het team weer een dominante auto had gebouwd. Met zo’n ontwerp moest het team immers wel een loophole in de regels hebben gevonden. Maar na de eerste paar races was het al snel duidelijk dat de W13 helemaal niet zo’n succes was en dat het zero-pod design alleen werkte op papier.
Gedurende het seizoen wist Mercedes wel het gat met de competitie iets te dichten, met uiteindelijk een overwinning in Brazilië als gevolg. Het leek erop dat Mercedes op de goede weg zat. Daardoor is teambaas Toto Wolff achteraf helemaal niet zo blij met de winst op Interlagos, zo laat hij weten tegenover Motorsport.com.

“Het was de perfecte storm voor ons. Het was niet goed voor 2023. We dachten dat we op het juiste pad zaten en dat het concept eindelijk werkte. Maar dat was helemaal niet het geval. Dit jaar hebben we veel meer bewijs wat er nu precies mis is gegaan.”

Geen focus op het kampioenschap

De Grand Prix van Australië leek weer een lichtpuntje te zijn voor Mercedes, aangezien Lewis Hamilton tweede werd en George Russell ook sterk voor de dag kwam - voordat zijn motor besloot om ermee op te houden. Wolff zal zich alleen niet blind staren op de prestatie, zoveel heeft hij wel geleerd van Brazilië.
Het plan voor Mercedes is dan ook om de auto drastisch te gaan veranderen. Met die grote update is de teambaas ook niet van plan om zich meteen te gaan richten op Red Bull Racing en het kampioenschap. De prioriteit is om Aston Martin en Ferrari af te schudden en de weg omhoog te vinden.