Release Animal Crossing-achtige game van Disney is al snel

News
woensdag, 29 juni 2022 om 13:30
disney dreamlight valleyf1651244423
Eerder dit jaar heeft Disney Dreamlight Valley aangekondigd, een Animal Crossing-achtige game met bekende Disney-personages. De release van de game is nu bekendgemaakt door het bedrijf.
Games hoeven niet altijd te zorgen voor veel actie, spektakel en adrenaline. Dat blijkt wel uit de extreem goede verkoopcijfers van Animal Crossing New Horizons. Disney wil ook een graantje meepikken van dat succes, want het bedrijf heeft in april Dreamlight Valley aangekondigd, dat veel overeenkomsten vertoont met Animal Crossing.
Destijds maakte Disney meteen bekend dat de game in 2023 uit zal komen, maar dat er wel een early access versie zal zijn ergens in de zomer. Tijdens de Nintendo Mini Direct van dinsdag is bekendgemaakt wat de precieze releasedatum is, namelijk 6 september. In de video is ook meteen een nieuwe trailer van de game getoond.

Disney-karakters uitnodigen in jouw wereld

In Disney Dreamlight Valley mag je een eigen karakter maken en vervolgens het gelijknamige dorp opknappen. Sind The Forgetting zijn alle inwoners namelijk vertrokken en is de vallei verwaarloosd. Naarmate je het dorp opknapt, zullen de inwoners - bekende Disney-personages uit onder andere The Little Mermaid, Toy Story, Frozen en The Lion King - weer terugkeren.
Daarnaast kan je in het dorp ook verschillende activiteiten beleven, zoals spelers misschien gewend zullen zijn uit de Animal Crossing games. In tegenstelling tot de games van Nintendo hoef je alleen niet te betalen om toegang te krijgen tot jouw eigen dorp, want Disney Dreamlight Valley is free-to-play.