WhatsApp voegt verdwijnende berichten toe aan de app

News
woensdag, 29 juni 2022 om 13:00
whatsapp g9a44530e4 1920f1650390269
WhatsApp voegt aan de lopende band nieuwe features toe aan de app. Ook nu heeft het bedrijf weer een nieuwe functie toegevoegd, namelijk de mogelijkheid om verdwijnende berichten te maken.
De nieuwe optionele functie van WhatsApp heeft te maken met verdwijnende berichten. Op de website van WhatsApp staat dat deze functie je extra privacy geeft, maar er zitten wel wat haken en ogen aan.
De nieuwe functie aanzetten is simpel: je gaat naar je WhatsApp instellingen, dan naar je account daar selecteer je privacy. Onder dat tabje vind je de standaard bericht timer. Die timer kan je zetten op uit, 24 uur, 7 dagen of 90 dagen. Standaard staat deze functie gewoon uit, je zal de de timer zelf in moeten stellen.
Als je de timer instelt op bijvoorbeeld 24 uur, dan zal automatisch na een dag jouw bericht verdwijnen, ook als de ontvanger het bericht niet heeft gezien.

WhatsApp feature niet zo veilig als het lijkt

Hoewel de nieuwe functie dus heel veilig klinkt, maakt de FAQ van WhatsApp duidelijk dat dat niet helemaal het geval is. Als je de nieuwe verdwijnende berichten functie aan hebt staan ga je er als gebruiker vanuit dat de ontvanger het bericht tot maximaal 90 dagen kan bewaren, maar die beveiliging is te omzeilen.
Je kan bijvoorbeeld voorkomen dat een bericht verdwijnt door het bericht te laten staan op een lock screen, het bericht door te sturen naar een groepsgesprek of zelfs door te reageren op het bericht met de reageer-functie. Een andere manier om een bericht met een timer te omzeilen is door er een screenshot van te maken, hier kan Whatsapp verder niet veel aan doen. Deze nieuwe functie lijkt je privacy meer te gaan beschermen, maar helaas dus wel met mate.