Disney komt met een eigen Animal Crossing-achtige game

News
vrijdag, 29 april 2022 om 17:30
disney dreamlight valleyf1651244423
De Animal Crossing-reeks is inmiddels flink populair geworden. Disney wil daar nu ook een graantje van meepikken, want het bedrijf komt met een eigen soortgelijke game genaamd Dreamlight Valley.
Tussen alleen gewelddadige games zijn de Animal Crossing games voor veel mensen een oase van rust. Op je eigen eiland kan je namelijk even lekker ontspannen door te vissen, fruit te plukken of je eigen huis in te richten.
Disney neemt dat concept nu grotendeels over met Disney Dreamlight Valley. Dat blijkt uit de aankondigingstrailer die het bedrijf voor de game heeft uitgebracht. In Dreamlight Valley mogen spelers een eigen personage gaan maken, die de opdracht krijgt om een vervallen dorpje weer op te bouwen.
Het dorpje was eerst thuis voor veel Disney-karakters, van de bekende helden én villains, maar sinds een mysterieus event genaamd The Forgetting zijn alle inwoners vertrokken. Naast het opbouwen van het dorp moeten spelers dus ook achter de oorzaak van The Forgetting komen, zodat het niet nog eens gebeurd.

Dreamlight Valley wordt free-to-play

Het lijkt erop dat spelers steeds meer Disney-karakters naar het dorpje toe kunnen laten komen naarmate het weer bewoonbaar wordt. Zo zien we in de trailer personages uit onder andere Toy Story, Lion’s King, Frozen en The Little Mermaid. Spelers kunnen met de Disney-personages ook samen activiteiten uitvoeren, zoals vissen en koken.
Dreamlight Valley wordt een free-to-play game, maar we moeten nog wel even wachten op de release. Ontwikkelaar Gameloft brengt de game namelijk in 2023 uit op PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S en Nintendo Switch. Aankomende zomer moet er wel al een Early Access-versie van verschijnen.

Populair Nieuws