Redfall voorzien van welkome feature

News
dinsdag, 07 maart 2023 om 13:00
redfallf1674723569
Het kan enigszins vervelend zijn om een game met vrienden te willens spelen, om er vervolgens achter te komen dat niet iedereen hem op hetzelfde platform heeft. Gelukkig is dat probleem steeds meer verleden tijd. Ook Redfall krijgt crossplay op alle platforms waar hij uitkomt.
Spelers moeten nog even geduld hebben, maar de release van Redfall komt gestaag dichterbij. Co-op multiplayer is een belangrijk onderdeel van de game, dus veel vriendengroepen waren misschien al in overleg over welk platform ze zouden kiezen. Gelukkig blijkt dat alleen niet nodig.
Redfall krijgt namelijk crossplay, zo bevestigt ontwikkelaar Arkane tijdens een Q&A. De studio kreeg de vraag of spelers die de game via PC Game Pass speelden samen konden spelen met mensen die de game op Steam hadden gekocht. Arkane kon dat bevestigend beantwoorden en had nog meer goed nieuws.

Redfall crossplay tussen alle platforms

De crossplay is namelijk niet beperkt tot Game Pass en Steam. Ook Epic Games Store spelers kunnen samen spelen met spelers op andere platforms. Daar komt nog eens bij dat al die PC-versies ook nog eens crossplay hebben met de Xbox-versies.
Hoewel je je dus absoluut geen zorgen hoeft te maken over het platform waarop je Redfall speelt, zijn er ook aspecten van de game waar men minder blij mee is. Zo bleek onlangs dat je altijd een internetverbinding moet hebben om te spelen, ook als je in single-player bezig bent. Dat gebeurt vaker bij games die ook een onine-component hebben en zorgt vrijwel altijd voor een kleine controverse.

Populair Nieuws