Red Dead Redemption remaster bewijs stapelt zich op

News
vrijdag, 28 juli 2023 om 12:30
red dead redemption 1f1652950472
Hoewel er vorig jaar beweerd werd dat een remaster van Red Dead Redemption juist van de baan was, zijn er de laatste maanden juist veel berichten dat hij alsnog in aantocht is. Nu is er nieuw bewijs opgedoken. Er is een nieuw logo voor de game.
Er is een nieuw logo voor Red Dead Redemption opgedoken. Leaker Tez2 ontdekte dat op de website van Rockstar. Het logo lijkt grotendeels hetzelfde als het oude logo, maar de woorden “Rockstar Games presents” zijn er bovenaan aan toegevoegd.
Een remaster is niet de enige reden dat het logo eventueel een udpate kan krijgen. Rockstar gebruikt vaker de woorden “Rockstar Games presents” in of bij game logo’s. Het zou dus kunnen dat het nieuwe logo simpelweg bedoeld is om een bepaalde merkidentiteit op de game toe te passen.
Maar Tez2 deed nog een interessante ontdekking. De interne gamelijst van Rockstar is aangevuld met “Red Dead Redemption (Rockstar Presents Ver)”, die de codenaam “RDR1RSP draagt. Tez2 speculeert dat de R is RSP mogelijk voor “remaster” staat, terwijl SP een afkorting is die vaak voor speciale versies van een product gebruikt wordt.

Red Dead Redemption heeft nieuwe ratings

Verder is het natuurlijk ook opvallend dat er een nieuw Red Dead Redemption logo opduikt vlak nadat de game een nieuwe rating heeft gekregen in Zuid-Korea. Games die niet bestaan, krijgen geen leeftijdsclassificatie. Classificaties in Zuid-Korea onthullen bovendien vaker games voordat dat de bedoeling is.